Vakanties in Zuid Limburg

Een vakantiehuisje in Zuid Limburg huren kan prima via onze website. Op deze site is een totale lijst van vakantiehuisjes in Zuid Limburg gemaakt. Diverse grote aanbieders brengen alles onder 1 dak. Weet u dat er in Zuid Limburg meer dan 4950 vakantiehuisjes zijn waarbij er in het overgrote deel van de vakantiehuisjes meer dan 6 gasten kunnen verblijven. Een uitgelezen mogelijkheid dus om met het hele gezin op vakantie te gaan. Het grootste deel van de vakantiehuisjes in Zuid Limburg is prima aan te rijden. Ook met het openbaar vervoer, trein en bus, zijn de meeste locaties prima te bereiken.

Locatie

Aantal sterren

Slaapkamers

´t Posterbos - Type B

´t Posterbos - Type B

Limburg, Posterholt
Op dit kleinschalige park kunt u met uw gezin of vriendengroep goed vertoeven. Deze woning beschikt over een grote
3/5

Boek nu vanaf: 386.00

´t Posterbos - Type D

´t Posterbos - Type D

Limburg, Posterholt
Dit vakantiehuis in Midden-Limburg is een heerlijk rustpunt. Geniet van de rust, ruimte en natuur vanuit het terras van
3/5

Boek nu vanaf: 429.00

't Haasje

't Haasje

Limburg, Stramproy
Het is heerlijk verblijven in deze vrijstaande bungalow op het kleinschalige vakantiepark in het buitengebied van Stramproy. Vooral voor
3/5

Boek nu vanaf: 287.00

't Haasje

't Haasje

Limburg, Weert
Vrijstaande bungalow met heerlijk overdekt terras op een natuurrijk park
3/5

Boek nu vanaf: 369.00

't Posterbos Type A

't Posterbos Type A

Limburg, Posterholt
Dit vakantiehuis in Midden-Limburg is een heerlijk rustpunt. Geniet van de rust, ruimte en natuur vanuit het terras van
3/5

Boek nu vanaf: 386.00

't Posterbos Type C

't Posterbos Type C

Limburg, Posterholt
Knus vakantiehuis in Midden-Limburg. Op verdieping slaapvide voor 2 personen. Iedere vakantiewoning op dit park heeft een parkeerplaats. Ontdek
3/5

Boek nu vanaf: 349.00

10 tot 14 persoons groepsaccommodatie in Zuid-Limburg.

10 tot 14 persoons groepsaccommodatie in Zuid-Limburg.

Limburg, Sint-Geertruid
Door de rustige en centrale ligging biedt een vakantie in deze boerderij u tal van mogelijkheden. Zin in een
3/5

Boek nu vanaf: 398.00

Bed and Kitchen Ithaki

Bed and Kitchen Ithaki

Limburg, Landgraaf
In Landgraaf in Limburg staat dit grote vakantiehuis voor 4 personen. Het heeft 2 slaapkamers, een tuin en een
4/5

Boek nu vanaf: 510.00

Bed And Kitchen Ithaki

Bed And Kitchen Ithaki

Limburg, Landgraaf
Verzorgd vakantiehuis in Landgraaf met een terras
3/5

Boek nu vanaf: 599.00

Bernardushoeve - Nr01

Bernardushoeve - Nr01

Limburg, Voerendaal
Mooie vakantiewoning in Ubachsberg met een terras
3/5

Boek nu vanaf: 665.00

Bernardushoeve - NR03

Bernardushoeve - NR03

Limburg, Ubachsberg
Dit aangename appartement is gelegen aan de tuinzijde van deze woning in Ubachsberg. Het heeft een eigen buitenterras met
3/5

Boek nu vanaf: 578.00

Bernardushoeve - Nr03

Bernardushoeve - Nr03

Limburg, Voerendaal
Fijn appartement in Ubachsberg met een schitterend uitzicht
3/5

Boek nu vanaf: 694.00

Er op uit met de familie vanuit vakantiehuisje Zuid Limburg

Het uiterste zuiden van ons land heeft een lange en interessante historie. Vanuit uw huisje kunt u restanten uit de Romeinse tijd bekijken. U vindt onder andere restanten van de Via Belgica, de oude handelsroute die van links naar rechts door Zuid Limburg loopt. Vanuit Maastricht volgt u deze oude route helemaal naar Landgraaf. Zuid Limburg heeft nog zo veel meer te bieden. Wat dacht u van:

• GaiaZoo in Kerkrade
• Attractiepark Toverland
• Kasteel Hoensbroek
• Mosaqua subtropisch zwemparadijs in Gulpen
• Oorlogsmuseum Eyewitness

Bewoners en medewerkers in de omgeving kunnen u wellicht nog wel 8 familie uitjes aanwijzen. Wanneer u op de fiets stapt vanuit uw vakantiehuisje in Zuid Limburg kunt u echt alle kanten op.

Direct vanuit uw vakantiehuisje Zuid Limburg rechtstreeks de natuur in

Ben je een natuurliefhebber, dan kun je in het wonderschone Limburg, en specifiek in Zuid Limburg, je hart ophalen. Je vindt er verscheidene beschermde natuurgebieden en nationale parken. Het overgrote deel van de vakantiehuisjes in Zuid Limburg is omgeven door ongerepte natuur dus lekker uitwaaien zou geen probleem hoeven te zijn. Op deze website hebben we een overzicht gemaakt van 5 uitgestrekte natuurgebieden in Limburg.

• Beesels Broek – een klein natuurgebied in de omgeving van Beestel waar je tijdens het wandelen makkelijk een vos of ree kunt spotten. Populierenbossen afgewisseld met graslanden.

• Brunssummerheide – Dit enorme natuurgebied kent prachtige heidevelden en zandvlakten. Bezoek de sterrenwacht of de schaapskooi.

• Nationaal park De Maasduinen – gelegen in Noord Limburg, tegen de Duitse grens aan. In de herfst thuishaven van verschillende vogelsoorten zoals kraanvogels en nachtzwaluwen.

• Fietsen in de Maasvallei – Rivierpark Maasvallei heeft autovrije dijkjes zodat je ongestoord kunt fietsen. Ideaal om te doen met kinderen. Er ligt een uitgebreid netwerk van fietsroutes.

• Bezoek de ENCI groeve – in het schitterende mergellandschap kijkt u naar mergelwinning. Al meer dan 100 jaar actief. Vanaf het uitzichtplateau heb je een werkelijk schitterend uitzicht over de groeve.

U begrijpt natuur en vertier genoeg in de directe omgeving van uw vakantieverblijf in Zuid Limburg. Mocht u nog meer willen zien, ga dan eens langs bij de plaatselijke VVV of bij de receptie van het vakantiepark. Praat eens met de dorps bewoners. Zo kom je snel aan de juiste informatie.

Genieten van Limburgse specialiteiten rondom je vakantiehuisje in Zuid Limburg

Limburg kent meerdere specialiteiten waarbij er 2 uitspringen: Limburgs bier en Limburgse vlaai. Wie kent ze niet: de rijstevlaai, kersenvlaai, appelkruimelvlaai en nog veel meer smaken om op te noemen. Indien je in Zuid Limburg op vakantie gaat, moet je wel vlaai eten. Haal ze het liefst bij de plaatselijke bakker, dan heb je de meeste kans dat je een onvervalste Limburgse vlaai eet. En heel prettig voor de lokale bakkers ook. Zuid Limburg kent traditioneel veel bierbrouwers. Zo rond 1900 waren er bijna 200 brouwerijen. De overgang van bovengistende bieren (de wat zware bieren) naar het pils betekende voor een soort kaalslag onder de brouwerijen. In 1930 waren er slechts 20 over. Ondanks alles heeft de vraag naar kwalitatief zwaardere bieren ervoor gezorgd dat er nu weer een aardige variatie aan bieren verkrijgbaar is.

Ook twee lekkernijen uit Zuid Limburg: wijn en kaas

Mogelijk niet zo bekend maar vanuit uw vakantiehuisje Zuid Limburg kunt u ook een wijngaard bezoeken. Een aanrader is Heuvelland. Inclusief een echte proeverij van zelf gemaakte wijnen kost een rondleiding 4,50 euro. De plaatselijke restaurants serveren deze wijnen graag bij een andere lekkernij uit Zuid Limburg, de asperge. En heeft u heerlijk gegeten en u wenst nog een volgende specialiteit als dessert? Probeer dan eens een trio van verschillende kazen die op authentieke wijze in dit prachtige heuvelland gemaakt worden. Laat u verrassen door de Rommedoe of de Valdieu en neem een stukje mee naar uw vakantiehuisje om in de avond bij de open haard nog na te kunnen genieten.
Nieuwsgierig geworden of er nog vakantiehuisjes in Zuid Limburg beschikbaar zijn in de komende periode? Klik op de button en je bent zo op de hoogte!