Vakanties in Drenthe

Vakanties in Drenthe

Drenthe is een mooie groene provincie in het Noordoosten van Nederland. Wilt u een vakantiehuis huren in Drenthe dan bent u verzekerd van een vakantie waar u veel kunt fietsen. Maar liefst 1400 kilometer heeft deze provincie aan fietspad. Fietsen door prachtige gebieden, natuurschoon met heide, moerassen, bossen en zandduinen. En natuurlijk de provincie van de hunebedden. Een vakantiehuis in deze provincie betekent een vakantie met welverdiende rust.

Wandelen in Drenthe tijdens je vakanties in Nederland

Dwars door Drenthe lopen wandelroutes voor iedereen. Wat bedoelen we hiermee? Of je nu een beginnende wandelaar bent, een doorgewinterde – of sportieve wandelaar, voor elke wandelaar zijn er routes. De een uitdagend, de andere voor de pure natuurliefhebber. Kies een wandeling uit bij de plaatselijke VVV of bij de receptie van uw vakantiehuisje. De meeste wandelroutes in Drenthe kun je tegenwoordig lopen met begeleiding van een app die je vertelt over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Of wanneer je avontuurlijker bent aangelegd kun je ook wandelen met een gps in de hand. Loop van dorpje naar dorpje, ga even op een terras zitten en wandel daarna weer lekker verder. Wel eens het Nationaal Park Dwingelderveld gezien? Hier kun je ervaren wat stilte is. Je kunt kijken zover als de horizon reikt en je kunt zomaar het gevoel krijgen dat je niet meer in Nederland bent.

Populaire plaatsen in Drenthe

Vakantiehuizen Borger

Borger is een indrukwekkende stad waar je met het hele gezin heerlijk rond kunt dwalen. Wil je graag een recreatiewoning Drenthe huren? Dan is bij ons de beste keuze want wij hebben je veel mooie recreatiewoningen in Borger te bieden.

Vakantiehuizen Hooghalen

Hooghalen is een mooie plaats in Drenthe waar iedereen volop gaat genieten. Een weekje, midweek of weekend weg, je vermaakt je prima in een van onze recreatiewoningen Hooghalen. Ontdek daarom nu ons aanbod en huur hier je recreatiewoning.

Vakantiehuizen Emmen

Kom genieten in de indrukwekkende stad Emmen in Drenthe. Een stad vol met mooie gebouwen, winkelen kan hier goed en er is altijd genoeg te beleven. Bekijk daarom hier direct online ons aanbod recreatiewoningen Emmen en genieten maar.

Populaire steden in Nederland

Wat dacht u van een stedentrip in ons eigen Nederland? Miljoenen toeristen gingen u al voor naar onder andere de steden Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.
Een bezoekje brengen aan de Euromast of de Rotterdamse Markthal? Combineer het met een overnachting in Rotterdam.
‘Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs.’ Onze hoofdstad blijft populair om te bezoeken. Bekijk onze accommodaties.
Een stedentrip naar de trotse Limburgse hoofdstad. Ontdek de gastvrijheid en rijke historie van Maastricht.

Het van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam

Het van Gogh Huis dat staat in het plaatsje Nieuw-Amsterdam in Drenthe is absoluut een bezoekje waard wanneer u er in de buurt bent. Wis u dat deze woonplek van Vincent van Gogh het enige voor publiek te bezoeken pand is waar Vincent van Gogh daadwerkelijk woonde? Alles is nog in de oude staat terug te vinden. Je ziet de kamer waar hij at, sliep en schilderde. Zijn kamertje is een ware trekpleister; zijn tekendoos staat nog open en het verfpalet lijkt klaar voor gebruik. De brug die hij schilderde vanaf zijn balkon is zelfs nog te zien.
In 1883 woonde Vincent van Gogh hier 2 maanden lang en was deze kamer de plek van waaruit hij tochten door het veengebied maakte. Vincent heeft zonder het te weten in die tijd een stukje Drentse geschiedenis vastgelegd voor eeuwen verder. Zijn doel destijds was om de “gewone” werkende mens vast te leggen. Voor iedereen die van de schilderkunst van Vincent van Gogh onder de indruk is een absolute must en meer dan gewoon de moeite van een bezoekje waard. Het lijkt wel alsof hij net voordat jij binnenkwam even is weg gegaan om een wandeling door het veen te maken. Ben je op vakantie in Nederland en specifiek in Drenthe, dan is het Van Gogh huis een uurtje van je tijd meer dan waard.

Ontdek Nederland, ontdek het Gevangenismuseum in Veenhuizen

Speciaal voor onze kleine mannen en vrouwen is dit een echte aanrader, het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Behalve natuurlijk de vaste expositie, waar je kunt lezen en leren over de geschiedenis van het strafrecht in Nederland, is er van alles te beleven in Veenhuizen. Wat dacht je ervan om in een echte gevangeniscel te zitten? Of te kijken op de isoleerafdeling en de luchtkooi, de plek waar gevangen even de buitenlucht konden zien. Ben je op vakantie in Nederland – Drenthe en je komt ons bezoeken op een woensdagmiddag of zondagmiddag, dan kun je een rondrit maken in een van de oude boevenbussen. Dan zit je in dezelfde bussen als duizenden boeven hebben gezeten als ze naar hun werk werden gebracht.
Luister naar de verhalen over deze plek in Veenhuizen. Wist je dat deze plek niet alleen een gewone gevangenis is geweest maar ook een plek waar weeskinderen opgevangen werden? En dat de meeste gevangen graag naar Veenhuizen gingen in plaats van bijvoorbeeld naar Rotterdam omdat je in Veenhuizen de hele dag buiten mocht “werken” op het land. In het museum kun je filmpjes kijken hoe het er destijds aan toe ging in Veenhuizen. Weet je wat je ook kunt doen in Veenhuizen? Voor rechter spelen op en zitten op een heuse rechterstoel. Ben je tussen de 7 en 12 jaar dan mag je ook deelnemen aan de spannende speurtocht “de Vloek van Veenhuzien”. Je ziet, voor iedereen is er iets te beleven in de voormalige gevangenis van Veenhuizen.

Hoe gezellig is het, een vakantiewoning in Drenthe

Een gezellig en prachtig overdekt themapark in Coevorden. Het is een groot pretpark van 15.000 m2 en daarvan is 10.000 m2 overdekt. Er zijn vele leuke attracties voor de kinderen, waar ze hun favoriete thema kunnen uitzoeken, bijvoorbeeld, Bumba, K3, Kabouter Plop, Mega Mindy en nog veel meer. Het pretpark is een leuke ervaring voor de kinderen. Als uw kinderen in bed liggen in de vakantiewoning zullen ze slapen als een roos, met de mooie dromen van de dag die ze hebben meegemaakt.

Vakanties in Nederland – met de hele familie op de fiets door Drenthe

Waar kun je dit tegenwoordig, zo vanuit je vakantiehuisje op de fiets stappen met de hele familie? Natuurlijk in Drenthe. In Drenthe worden met grote regelmaat fietsevenementen georganiseerd door de plaatselijke VVV of samenwerkende gemeenten. Toertochten om met het hele gezin te fietsen, uitdagende mountainbikeroutes dwars door heidegebieden en bossen. Zo’n fietstocht brengt je op plekjes waar je echt nog nooit geweest bent. Heb je wel eens een echt Hunebed gezien? Of geklommen naar het uitkijkplatform van de boswachterij Odoorn? Wist je dat je in Drenthe 52 hunebedden kunt vinden? Wil je weten hoe ze zijn ontstaan, wie ze daar geplaatst heeft? Stap dan even van je fiets af in Borger bij het Hunebedcentrum.
Vlakbij het Hunebedcentrum In Borger staat het grootste hunebed van Nederland. Als je je bedenkt hoe mensenhanden 5000 jaar geleden in staat waren met deze keien een graf te bouwen. In Borger start trouwens een hele mooi fietsroute van ongeveer 40 kilometer. Door de vele verschillende landschappen, de kleine brinkdorpjes, de leuke terrasjes is dit ook een route die voor kinderen goed vol te houden is. Op de fiets door Drenthe wanneer je op vakantie bent in Nederland is een echte aanrader.

Radiosterrenwacht Westerbork – een apart stukje Drenthe

Vlak naast het terrein waar ooit Kamp Westerbork was, vind je nu radiosterrenwacht Westerbork. De officiële naam is de Westerbork Synthese Radio Telescoop. Want ook al staan er 14 losse grote schotelantennes, ze werken als één geheel, als één grote Telescoop die de ruimte af speurt naar geluiden. Vanaf het bezoekerscentrum van Kamp Westerbork loopt het Melkwegpad naar niet alleen Kamp Westerbork maar ook naar de Radiosterrenwacht Westerbork. Onderweg vind je allerlei informatie over de sterrenwacht. Het leukste speeltje onderweg zijn de twee schotels die op meer dan 100 meter van elkaar staan. Wanneer je rustig en zachtjes praat kun je elkaar letterlijk verstaan doordat de schotels perfect gericht naar elkaar staan opgesteld. Overigens is deze wandeling ook goed met een rolstoel of rollator te doen, dus opa of oma mag ook mee.
Wanneer je het pad volgt door de bossen sta je ineens oog in oog met de 14 gigantische reflector antennes. Deze antennes hebben een doorsnede van 25 meter, bijna een half voetbalveld. Ze staan precies 144 meter van elkaar vandaan. Van oost naar west beslaan deze 14 antennes meer dan 2600 meter. Door speciale radiosynthese techniek wordt hiermee één grote telescoop nagebootst. Tien van deze antennes staan vast, twee op een rail van 200 meter en twee aan de andere kant op een rail van 300 meter.
De telescopen staan voor een deel gericht op de Poolster. Hierdoor ontstaat een vast meetpunt zodat berekend kan worden waar een opgevangen geluid vandaan komt. Twee van deze radiotelescopen zijn speciaal voorzien van het MFFE, een softwareplatform dat ervoor zorgt dat er verbinding wordt gemaakt met andere telescopen in Europa en een satelliet. Deze combinatie wordt ook wel Galileo genoemd. Doordat de verschillende telescopen onderling met elkaar zijn verbinden kunnen ze radiostraling opvangen tussen de 350 MegaHertz en de 8,3 GigaHertz. Dit zijn geluidsgolfjes met een lengte tussen de 92 en 3,6 cm. De radiosterrenwacht Westerbork is zeker een bezoek waard wanneer u in de buurt bent. Het kost u niets.