Vakanties in Limburg

Vakanties in Zuid Limburg

Een vakantiehuisje in Zuid Limburg huren kan prima via onze website. Op deze site is een totale lijst van vakantiehuisjes in Zuid Limburg gemaakt. Diverse grote aanbieders brengen alles onder 1 dak. Weet u dat er in Zuid Limburg meer dan 4950 vakantiehuisjes zijn waarbij er in het overgrote deel van de vakantiehuisjes meer dan 6 gasten kunnen verblijven. Een uitgelezen mogelijkheid dus om met het hele gezin op vakantie te gaan. Het grootste deel van de vakantiehuisjes in Zuid Limburg is prima aan te rijden. Ook met het openbaar vervoer, trein en bus, zijn de meeste locaties prima te bereiken.

Populaire plaatsen in Limburg

Vakantie Maastricht

In het zuiden van Nederland vind je een mooie, oude stad genaamd Maastricht. Het is de hoofdstad van de gemeente Limburg en daar wonen ongeveer 120.000 mensen. Kom zelf de historie van de stad ontdekken, maak een mooie wandeling en bekijk hier ons aanbod recreatiewoningen Maastricht.

Vakantie Valkenburg

Kom lekker genieten in Limburg in de gemeente Valkenburg aan de Geul ligt namelijk de plaats Valkenburg. Het staat bekend om een sterk toeristisch karakter en winkelen is hier echt de moeite waard. Ontdek hier ons aanbod recreatiewoningen Valkenburg.

Vakantie Weert

Weert is gelegen in het midden van de provincie Limburg. De stad is goed bereikbaar en vakantie vieren is iets wat je hier graag doet. Benieuwd welke recreatiewoningen Weert wij voor je klaar hebben staan? Kom hier snel ons aanbod bekijken.

Populaire steden in Nederland

Wat dacht u van een stedentrip in ons eigen Nederland? Miljoenen toeristen gingen u al voor naar onder andere de steden Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.
Een bezoekje brengen aan de Euromast of de Rotterdamse Markthal? Combineer het met een overnachting in Rotterdam.
‘Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs.’ Onze hoofdstad blijft populair om te bezoeken. Bekijk onze accommodaties.
Een stedentrip naar de trotse Limburgse hoofdstad. Ontdek de gastvrijheid en rijke historie van Maastricht.

Er op uit met de familie vanuit vakantiehuisje Zuid Limburg

Het uiterste zuiden van ons land heeft een lange en interessante historie. Vanuit uw huisje kunt u restanten uit de Romeinse tijd bekijken. U vindt onder andere restanten van de Via Belgica, de oude handelsroute die van links naar rechts door Zuid Limburg loopt. Vanuit Maastricht volgt u deze oude route helemaal naar Landgraaf. Zuid Limburg heeft nog zo veel meer te bieden. Wat dacht u van:
• GaiaZoo in Kerkrade
• Attractiepark Toverland
• Kasteel Hoensbroek
• Mosaqua subtropisch
• zwemparadijs in Gulpen
• Oorlogsmuseum Eyewitness
Bewoners en medewerkers in de omgeving kunnen u wellicht nog wel 8 familie uitjes aanwijzen. Wanneer u op de fiets stapt vanuit uw vakantiehuisje in Zuid Limburg kunt u echt alle kanten op.

Genieten van Limburgse specialiteiten rondom je vakantiehuisje in Zuid Limburg

Limburg kent meerdere specialiteiten waarbij er 2 uitspringen: Limburgs bier en Limburgse vlaai. Wie kent ze niet: de rijstevlaai, kersenvlaai, appelkruimelvlaai en nog veel meer smaken om op te noemen. Indien je in Zuid Limburg op vakantie gaat, moet je wel vlaai eten. Haal ze het liefst bij de plaatselijke bakker, dan heb je de meeste kans dat je een onvervalste Limburgse vlaai eet. En heel prettig voor de lokale bakkers ook. Zuid Limburg kent traditioneel veel bierbrouwers. Zo rond 1900 waren er bijna 200 brouwerijen. De overgang van bovengistende bieren (de wat zware bieren) naar het pils betekende voor een soort kaalslag onder de brouwerijen. In 1930 waren er slechts 20 over. Ondanks alles heeft de vraag naar kwalitatief zwaardere bieren ervoor gezorgd dat er nu weer een aardige variatie aan bieren verkrijgbaar is.

Direct vanuit uw vakantiehuisje Zuid Limburg rechtstreeks de natuur in

Ben je een natuurliefhebber, dan kun je in het wonderschone Limburg, en specifiek in Zuid Limburg, je hart ophalen. Je vindt er verscheidene beschermde natuurgebieden en nationale parken. Het overgrote deel van de vakantiehuisjes in Zuid Limburg is omgeven door ongerepte natuur dus lekker uitwaaien zou geen probleem hoeven te zijn. Op deze website hebben we een overzicht gemaakt van 5 uitgestrekte natuurgebieden in Limburg.
  • Beesels Broek – een klein natuurgebied in de omgeving van Beestel waar je tijdens het wandelen makkelijk een vos of ree kunt spotten. Populierenbossen afgewisseld met graslanden.
  • Brunssummerheide – Dit enorme natuurgebied kent prachtige heidevelden en zandvlakten. Bezoek de sterrenwacht of de schaapskooi.
  • Nationaal park De Maasduinen – gelegen in Noord Limburg, tegen de Duitse grens aan. In de herfst thuishaven van verschillende vogelsoorten zoals kraanvogels en nachtzwaluwen.
  • Fietsen in de Maasvallei – Rivierpark Maasvallei heeft autovrije dijkjes zodat je ongestoord kunt fietsen. Ideaal om te doen met kinderen. Er ligt een uitgebreid netwerk van fietsroutes.
  • Bezoek de ENCI groeve – in het schitterende mergellandschap kijkt u naar mergelwinning. Al meer dan 100 jaar actief. Vanaf het uitzichtplateau heb je een werkelijk schitterend uitzicht over de groeve.
U begrijpt natuur en vertier genoeg in de directe omgeving van uw vakantieverblijf in Zuid Limburg. Mocht u nog meer willen zien, ga dan eens langs bij de plaatselijke VVV of bij de receptie van het vakantiepark. Praat eens met de dorps bewoners. Zo kom je snel aan de juiste informatie.

Ook twee lekkernijen uit Zuid Limburg: wijn en kaas

Mogelijk niet zo bekend maar vanuit uw vakantiehuisje Zuid Limburg kunt u ook een wijngaard bezoeken. Een aanrader is Heuvelland. Inclusief een echte proeverij van zelf gemaakte wijnen kost een rondleiding 4,50 euro. De plaatselijke restaurants serveren deze wijnen graag bij een andere lekkernij uit Zuid Limburg, de asperge. En heeft u heerlijk gegeten en u wenst nog een volgende specialiteit als dessert? Probeer dan eens een trio van verschillende kazen die op authentieke wijze in dit prachtige heuvelland gemaakt worden. Laat u verrassen door de Rommedoe of de Valdieu en neem een stukje mee naar uw vakantiehuisje om in de avond bij de open haard nog na te kunnen genieten. Nieuwsgierig geworden of er nog vakantiehuisjes in Zuid Limburg beschikbaar zijn in de komende periode? Klik op de button en je bent zo op de hoogte!