Vakantie in Friesland

Vakanties in Friesland

Wanneer je vakantie viert in Nederland, neem dan de tijd om ook eens naar de dierentuin te gaan. Nu zijn er grote -, kleine – maar vooral hele leuke dierentuinen. Speciaal om naartoe te gaan met kinderen. Een van die leuke dierentuinen is Sanjes Safari. Hier is het echt een beestenboel. Vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes, neusberen… ze zijn overal om je heen. Kijk hoe het stokstaartje een gat graaft en tegelijkertijd hoor je de papegaaien druk met elkaar kwebbelen. En dan de kameel die rustig langs je heen loopt. Het lijkt wel of hij doof is, zo rustig loopt hij nog een rondje. Weet je wat hij fijn vindt? Wanneer je hem zachtjes aait komt hij met zijn grote kop helemaal naar beneden.
En over zachte dieren gesproken, wist je dat wij een hele groep cavia’s hebben en dat ze een eigen dorp hebben, een soort caviadorp. Een dorp met echte huizen waar ze in wonen. En een dorp waar ze ook echte buren hebben, namelijk de schapen. En wat dacht je van onze konijnen. Wist je dat er bij ons wel 40 verschillende soorten dieren wonen? Onze dieren zijn zo lief dat je ze van heel dichtbij kunt bekijken en de meeste dieren ook mag aanraken.

Populaire plaatsen in Friesland

Vakantie Noordwolde

In het mooie Friesland vind je de plaats Noordwolde. Deze plaats heeft landelijke bekendheid gekregen en dat komt allemaal door de rotanindustrie. Vakantie vieren is hier zeker de moeite waard dus ontdek hier ons aanbod recreatiewoningen Noordwolde.

Vakantie Appelscha

In Friesland vind je veel mooie steden zoals Appelscha. Mooie natuur waar je heerlijk uren kunt wandelen of fietsen. In de stad zelf kun je ook heerlijk winkelen, kortom er is meer dan genoeg te doen voor jong en oud. Kom daarom hier ons ruime aanbod recreatiewoningen Appelscha ontdekken.

Vakantie Akkrum

Het dorpje Akkrum ligt in de gemeente Heerenveen, gelegen in de provincie Friesland. Dit dorpje ligt naast het dorp Nes en dat noemen ze dan ook wel een tweelingdorp, Akkrum-Nes. Ontdek hier ons aanbod recreatiewoningen Akkrum en huren maar.

Populaire steden in Nederland

Wat dacht u van een stedentrip in ons eigen Nederland? Miljoenen toeristen gingen u al voor naar onder andere de steden Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.
Een bezoekje brengen aan de Euromast of de Rotterdamse Markthal? Combineer het met een overnachting in Rotterdam.
‘Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs.’ Onze hoofdstad blijft populair om te bezoeken. Bekijk onze accommodaties.
Een stedentrip naar de trotse Limburgse hoofdstad. Ontdek de gastvrijheid en rijke historie van Maastricht.

De Waterpoort in Sneek

De waterpoort in Sneek is net voor 1500 gebouwd, waarschijnlijk tegelijk met de aarden wal rondom de stad. De poort had als doel om de toegang over het water af te sluiten zodat de stad veilig was. De keuze van de bouwplaats was een smalle doorgang in het water zodat het bouwen relatief eenvoudig was. Zo’n smalle waterdoorgang wordt ook wel een pijp genoemd en terplekke staat de plaats van de waterpoort bekend als de Hoogendsterpijp. Net na 1600 werd besloten de poort te verbouwen omdat hij geen echte militaire functie meer had. Vanaf die tijd is de Waterpoort van Sneek eigenlijk een monument. Leuk feitje, niemand weet eigenlijk wie de architect is geweest van de eerste poort. Zo rond 1755 is de poort grondig verbouwd en sindsdien heeft hij het uiterlijk dat hij nu nog steeds heeft.
In 1785 werd er naast de poort een wachterswoning gebouwd. Omdat vanaf 1826 de stad niet meer voor de nacht werd afgesloten, verloor de Waterpoort van Sneek definitief haar functie. In de 19e eeuw werden alle andere poorten rondom Sneek afgebroken omdat de scheepvaart er last van had. Onder druk van de bevolking (toen al !!) is de Waterpoort blijven staan. In 1880 kwam de restauratie van de poort gereed. Alle verfraaiingen die er in de loop van de tijd waren gedaan werden ongedaan gemaakt en de poort werd in alle glorie hersteld zoals hij er in vroeger tijden uitzag. Ben je op vakanties in Nederland en je hebt de tijd, dan is Sneek zeker de moeite waard.

De Bonifatiuskerk Leeuwarden tijdens je vakanties in Nederland

Het is niet helemaal bekend wanneer de kerk nu precies is opgeleverd aan de gemeenschap maar het moet zo rond 1884 geweest zijn. Het is een, zeker voor die tijd, grote kruisbasiliek met 3 beuken. De Bonifatiuskerk is gebouwd in de neogotische stijl. Bovenop de toren staat een hoge houten spits naar het voorbeeld van de Sint-Pancraskerk in Enkhuizen. De hoge houten spits is begin januari 1976 afgebroken tijdens een zeer zware storm. Na een periode van overleg tussen gemeenten en rijk is besloten de spits te herbouwen volgens origineel ontwerp. In 1980 was de Bonifatiuskerk in Leeuwarden weer in ere hersteld. Naast de kerk vind je het ziekenhuis. Dit was niet altijd zo. Het ziekenhuis is oorspronkelijk gebouwd als paleis voor een bisschop. Rond de tijd van de bouw van de kerk was er namelijk sprake van dat de bisschopszetel naar Leeuwarden zou komen. Uiteindelijk is dit niet gebeurd en werd het Groningen. De kerk is zeer de moeite waard om te bezichtigen wanneer je op vakantie bent in Nederland.

Heringastate in Marsum

Heringastate, onder de Friese bevolking beter bekend als het Poptaslot, is een goed geconserveerd landgoed. Compleet met slot, poortgebouw, de prachtige tuinen, de grachten en een vrouwengasthuis. Heringastate is een adellijke state, een soort van klein kasteel uit het begin van de 16e eeuw. In oorsprong werd het gebouwd en bewoond door de families Heringa en Eysinga. Deze families waren door diverse huwelijken over en weer aan elkaar verbonden. In 1687 is de state in handen gekomen van de rijke advocaat Henricus Popta uit Leeuwarden. Popta gebruikte dit landgoed als zijn zomerverblijf. Deze advocaat bepaalt nu nog steeds wat er gedaan mag en moet worden met dit landgoed. In zijn testament liet hij namelijk opnemen dat het huis na zijn dood nooit meer bewoond mocht worden. En dat 4 nazaten voor het huis moesten zorgen. En dit gebeurd nu al 300 jaar. Het vrouwengasthuis, ook wel het hofje genoemd, is zeker een bezoekje waard. Je vindt er nog een compleet ingerichte waskamer, museumkamer en de Heerenkamer.

Een vakantie in Nederland? Dan wandelen langs het St. Odulphuspad

Vakanties in Nederland lenen zich uitstekend om te gaan wandelen. In het voor- en najaar is het bijvoorbeeld heerlijk wandelen in Friesland. Een prachtige wandeling is de wandeling over het St. Odulphuspad. Deze wandeling biedt zoveel verschillende landschappen dat je er spontaan blij van wordt. Het St.Odulphuspad is van oorsprong een pelgrimsroute van 260 kilometer door het zuidwesten van Friesland. Het St.Odulphuspad is opgebouwd uit 15 aparte stukjes ook wel trajecten genoemd. Elk van de trajecten laat je een ander stukje zien van dit bijzondere gebied. Verschillende landschappen met elk hun eigen flora en fauna, monumentale gebouwen, kerken, op deze wandeling krijg je alles te zien. Deze oude pelgrimsroute geeft je een kans om even stil te staan bij wat werkelijk van belang is in het leven. Even uit de alledaagse hectiek, zo de stilte in. Wanneer je je aanmeldt om te gaan wandelen, kun je de gratis app downloaden die je alle informatie geeft tijdens het wandelen.
Tijdens het lopen van dit het St. Odulphuspad word je je bewust van een drietal kernwaarden:
• Stilte
• Rust
• Ruimte