Vakanties in Noord-Holland

Vakanties in Noord-Holland

In het traditionele Noord-Holland kun je nog echt de oer-Hollandse cultuur leren kennen. Door de grote afwisselingen tussen de landschappen en de typerende dorpen en steden is Noord-Holland een veelzijdige vakantiebestemming voor iedereen. Polders, meren, platteland, authentieke Noord-Hollandse dorpen en steden, zee en duinen, je vindt het hier allemaal. Heerlijk uitwaaien op het strand, cultuur snuiven, ambachtelijke kaas proeven in Alkmaar en Edam en lekker shoppen in de stad, je kunt het allemaal doen. Of laat je eens fotograferen in klederdracht in het traditionele Volendam. Combineer dit met een verblijf in een vakantiehuis in Noord-Holland en je hebt het perfecte recept voor een onvergetelijke vakantie.

Populaire plaatsen in Noord-Holland

Vakantie Haarlem

In de provincie Noord-Holland ligt de grote stad Haarlem. Houd je van winkelen? Dan is deze stad echt een aanrader voor jou.  Wandelen kun je hier ook prima, dus kom snel de omgeving ontdekken en bekijk hier ons aanbod recreatiewoningen Haarlem.

Vakantie Zandvoort

Heb je zin om naar het strand te gaan? Dan is Zandvoort zeker de moeite waard om te bezoeken. Lekker even samen uitwaaien aan het strand en genieten. Je kunt er het hele jaar door intens geniet. Ontdek daarom hier ons aanbod recreatiewoningen Zandvoort.

Vakantie Texel

Texel is een Waddeneiland en het hoort bij de provincie Noord-Holland. Heb jij zin om naar het strand te gaan? Honden zijn er meer dan welkom, maak ook samen een wandeling door de Slufter en geniet van alles wat het eiland jou te bieden heeft!

Populaire steden in Nederland

Wat dacht u van een stedentrip in ons eigen Nederland? Miljoenen toeristen gingen u al voor naar onder andere de steden Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.
Een bezoekje brengen aan de Euromast of de Rotterdamse Markthal? Combineer het met een overnachting in Rotterdam.
‘Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs.’ Onze hoofdstad blijft populair om te bezoeken. Bekijk onze accommodaties.
Een stedentrip naar de trotse Limburgse hoofdstad. Ontdek de gastvrijheid en rijke historie van Maastricht.

Ontdek Amsterdam vanuit je vakantiehuis in Noord-Holland

Ben je op vakantie in Noord-Holland, dan is Amsterdam natuurlijk een plek die je zeker moet bezoeken. Onze hoofdstad is keer op keer de moeite waard. Lekker winkel, terrasje pakken, rondvaart over de grachten of het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum bezoeken. Daarnaast vind je er ook diverse moderne attracties, zoals de Lookout Swing. Dit en nog veel meer is mogelijk in het bruisende Amsterdam.

Huur ook eens een vakantiewoning op Texel

Noord-Holland heeft ook een waddeneiland, namelijk Texel. Met meer dan 30 kilometer zandstrand, de diverse natuurgebieden en bezienswaardigheden als de Molen Het Noorden is Texel een unieke vakantiebestemming voor een onvergetelijke vakantie. Je kunt hier tevens diverse excursies doen, zoals het bekijken van zeehonden. Maar je kunt er ook op je eigen Hollandse garnalen vissen. En proeven natuurlijk.

Bekijk de bloeiende tulpenvelden vanuit je vakantiehuis

Noord-Holland is rijk aan tulpenvelden. Deze bloeiende tulpenvelden kun je vinden langs het Noordhollands Kanaal en bij onder andere Anna Paulowna, Julianadorp, Zijpe. Tijdens de bloeiperiode, vanaf half april tot begin mei, worden hier ook diverse activiteiten georganiseerd. Weet je niet precies waar je de tulpenvelden kunt vinden? Geen probleem! Ga gewoon op pad en je komt ze vanzelf tegen.

Vanuit je vakantiewoning naar de wereldberoemde Zaanse Schans

Ooit stonden in deze regio vele honderden molens. Tegenwoordig zijn er nog 12 te vinden in de Zaanse Schans. Deze zijn wereldberoemd en trekt bezoekers uit alle werelddelen. Enkele van deze oude molens zijn nog in werking, andere zijn omgetoverd tot museum. Een bezoekje aan de Zaanse Schans is gratis. Er zijn diverse wandelroutes langs de molens. Een andere optie is om een rondvaart te maken.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie bezoeken vanuit je vakantiewoning in Noord-Holland

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een absolute aanrader als je op vakantie in Noord-Holland bent. Deze vroegere verdedigingslinie is 85 kilometer lang en omvat 45 forten, 6 vestigingen en 2 kastelen. Het noordelijke deel van deze linie ligt in de provincie Noord-Holland. Deze waterlinie staat sinds 2021 op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Bezoek Haarlem tijdens je vakantie in Noord-Holland

Haarlem is een heerlijke stad voor een stedentripje vanuit je vakantiehuisje. Al van verre zie je de Grote of Sint Bavokerk. In deze kruisbasiliek bevindt zich onder meer het graf van de schilder Frans Hals. Een bezoekje aan het Frans Hals Museum is zeker aan te bevelen. Haarlem kent daarnaast vele molens, die het altijd goed doen bij de fotografen. Ook voor wie normaal geen kerk bezoekt is de Jopenkerk een aanrader. In deze kerk is namelijk de brouwerij van Jopen bier en een grand café gevestigd. Wat zeker niet tijdens je citytrip mag ontbreken zijn de wereldberoemde Haarlemse Hofjes.

Van je vakantiehuis terug naar de middeleeuwen in het Muiderslot

Het Muiderslot is 700 jaar oud en nog steeds in uitstekende staat. Het is zonder enige twijfel het mooiste kasteel van Nederland. Tijdens je rondleiding door het kasteel kom je alles te weten over hoe de mensen, zoals Graaf Floris V en dichter P.C. Hooft, destijds leefden en wat ze deden.

Lekker wandelen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een uniek landschap met bossen, duinen, zandverstuivingen en stranden. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de omgeving, de prachtige uitzichten en de Schotse hooglanders, wisenten (Europese bizon), Shetlandpony’s en konikpaarden aanschouwen. In het bezoekerscentrum vind je diverse wandelroutes en kom je alles te weten over de dieren en kun je een bijzondere picknickmand met lekkere hapjes krijgen.

Verken Marken aan het Markermeer met je vakantiehuisje als uitvalsbasis

Je kunt je vakantiehuisje in Noord-Holland uitstekend gebruiken om de omgeving te verkennen. Een aanrader is het dorp Marken, daar zeer fraai aan het Markermeer ligt. Vroeger was dit een schiereiland. Het ligt op slechts een half uurtje varen van en naar Volendam met de Volendam – Marken Express. Een van de bezienswaardigheden is de uit 1839 stammende vuurtoren paard van Marken. Echt de moeite waard. Ook de kleine houten huizen op palen en de huizen op terpen zijn leuk om te zien.