Vakanties in Gelderland

Vakanties in Gelderland

Gelderland levert je mooie streken en is niet voor niets de slogan van deze provincie. Wil je een vakantiehuis huren in Gelderland, dan ben je zeker van een vakantie in een prachtig gevarieerd landschap. De bossen, de hei, het gebied rondom de rivieren. Het is er prachtig wandelen en fietsen. Geniet in de herfst bijvoorbeeld van de prachtige kleuren op de Ginkelse Heide of maak zomers een fietstocht langs de overdadig groene oevers van de Rijn.

Populaire plaatsen in Gelderland

Vakantie Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. Lekker vakantie vieren is iets wat hier zeker goed kan! In totaal wonen er ongeveer 165.000 mensen en er worden je hier meer dan genoeg recreatiewoningen Arnhem aangeboden waar jij gaat genieten van de rust en de stad.

Vakantie Zutphen

Zutphen is een mooie plaats in de provincie Gelderland en als je er even tussenuit wil gaan weet je nu waarheen! Kom hier snel ons aanbod recreatiewoningen Zutphen bekijken en dan kun je snel jouw keuze maken wat je wil huren. .

Vakantie Voorthuizen

Het dorp Voorthuizen ligt in de gemeente Barneveld, in de provincie Gelderland. Het dorp ligt in de Gelderse Vallei, maar ook dichtbij de Veluwe waar je uren kunt wandelen. Ontdek hier snel ons aanbod recreatiewoningen Voorthuizen en huren maar.

Populaire steden in Nederland

Wat dacht u van een stedentrip in ons eigen Nederland? Miljoenen toeristen gingen u al voor naar onder andere de steden Amsterdam, Rotterdam en Maastricht.
Een bezoekje brengen aan de Euromast of de Rotterdamse Markthal? Combineer het met een overnachting in Rotterdam.
‘Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs.’ Onze hoofdstad blijft populair om te bezoeken. Bekijk onze accommodaties.
Een stedentrip naar de trotse Limburgse hoofdstad. Ontdek de gastvrijheid en rijke historie van Maastricht.

Makkelijk een vakantiehuis huren in Gelderland

Via Vakanties in Nederland huur je eenvoudig een huisje of bungalow in de prachtige provincie Gelderland. Wil je een vakantiehuis huren in Gelderland dat geef je dat eenvoudigweg aan in de zoekmachine en je krijgt direct een overzicht welke huisjes er in de door jou gewenste periode beschikbaar zijn. Bezoek de Hoge Veluwe of verblijf nabij één van de gezellige steden in de provincie.

Leukste winkelstad

Vanaf één van de vele gelderse bungalowparken in de omgeving, maak je eenvoudig een uitstapje naar één van de leukste winkelsteden van Nederland. In de Nijmeegse binnenstad ben je uren zoet en vind je een keur aan ketens en speciaalzaken. Ideaal voor een uniek dagje shoppen. Sluit de dag af met een etentje in een restaurant in de gezellige binnenstad of geniet van een kop koffie en een lunch langs de Waalkade met uitzicht over het water van de rivier de Waal. Ook de steden Arnhem en Apeldoorn zijn zeker een bezoekje waard als je ervoor hebt gekozen een vakantiehuis te huren in Gelderland.

Ginkelse Heide

De uitgestrekte velden van onder andere de Ginkelse Heide zijn ook zeker een bezoekje waard. Hier kun je uren wandelen of fietsen. Vooral in de herfst is deze omgeving prachtig. De heideplanten staat dan volop in bloei wat prachtige paarse velden oplevert. Van half augustus tot half september staat de heide volop in bloei. Breng ook een bezoek aan de schaapskooi. Dagelijks is de herder met zijn kudde op de heide te vinden. Een prachtig schouwspel.

Concert

Een huisje in het rijke Gelderse landschap is ook een ideale uitvalsbasis voor wie een concert gepland heeft staan in het beroemde Gelredome in Arnhem. Dit stadion is naast de thuishaven van voetbalclub Vitesse een populaire locatie voor popconcerten, beurzen en congressen. Bezoek een concert van één van de vele nationale en internationale artiesten die hier optreden en kom daarna heerlijk tot rust in je eigen bungalow in de bosrijke omgeving net buiten Arnhem. Kies je voor een vakantiehuis huren in Gelderland, dan heb je gegarandeerd een compleet en ontspannend uitje in de meest veelzijdige provincie van ons land.

Overige bezienswaardigheden in Gelderland

Naast bovengenoemde activiteiten en bezienswaardigheden zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen en te zien. Eén daarvan is het unieke Radio Kootwijk, een voormalig zendstation midden op de Veluwe. Deze is ooit gebouwd om te communiceren met de toenmalige koloniën. De akoestiek is er verbluffend, daarom worden er regelmatig concerten gegeven. Vlak daarbij vind je het Kootwijkerzand, het grootste stuifzandgebied in West-Europa. Je merkt hier dat het zand hier leeft, elke bezoek is weer anders. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het gebied. Talloze wandelpaden beginnen in het omliggende bos en gaan dwars over het stuifzand.
Hoe anders is de Posbank, dat onderdeel uitmaakt van Veluwezoom Nationaal Park. Met recht wordt dit het mooiste uitkijkpunt van Nederland genoemd. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de heuvels met heidevelden die in het najaar volop bloeien. Ook hier je je heel mooi wandelen, waarbij je telkens weer een ander mooi uitzicht hebt. Er loopt zelfs nog een schaapherder met de Rhedense schaapskudde rond.
Paleis Het Loo in Apeldoorn geldt als het mooiste paleis van Nederland. Zowel het paleis als de koninklijke tuinen, de stallen en de koetshuizen zijn te bezoeken. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de tuinen, waarin het grootste fontein van Nederland staat.
Heel uniek is de doorgezaagde bunker, Bunker 599 in Culemborg, welke onderdeel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Inmiddels is het een populair kunstwerk. Je wandelt hierbij over het water en dwars door de doormidden gezaagde bunker. Je krijgt hierbij een bijzondere kijk op de bunker.

Hoge Veluwe

Een bezoek aan Gelderland is niet compleet zonder een bezoekje aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit prachtige gebied bestaande uit uitgestrekte bossen en heidevelden is 5400 hectare groot en heeft genoeg moois te bieden en mag je niet missen als je ervoor gekozen hebt een vakantiehuis te huren in Gelderland. Tijdens een bustour of fietstocht is het mogelijk wild te spotten. De bossen zitten vol everzwijnen en damherten waarmee je regelmatig oog in oog komt te staan. In totaal beslaat de Hoge Veluwe ca. 5% van de provincie Gelderland. Ook zeker een bezoek waard is het Kröller Müller museum. Dit museum vol architectuur en beeldende kunst, ligt middenin het park.