info@vakanties-in-nederland.nl | +31 (0)85 2500 310
Accommodatie zoeken

Prijs

Provincie

Plaats

Aantal sterren

Slaapkamers

Vakanties in Flevoland

Rust, ruimte, natuur, modern: dat is de provincie Flevoland in een notendop. Flevoland is hét walhalla voor iedereen die op zoek is naar rust en heeft ook voor natuur- en cultuurliefhebbers veel te bieden. Ga een vakantiehuis huren en verken het unieke Flevoland. Je zult ontdekken dat deze ‘gemaakte’ provincie veel voor jou in petto heeft. Je vindt er prachtige bossen en uitgestrekte weilanden, zo ver het oog reikt. De provincie leent zich uitstekend voor eindeloze fiets- en wandeltochten. Of breng eens een bezoekje aan het pittoreske Urk of de moderne steden Lelystad en Almere en ontdek hoe groot de contrasten zijn.

Flevoland, Zeewolde
Deze aantrekkelijke villa is gelegen op een rustige plek, ver weg van de stedelijke drukte. De woning is ideaal
4/5

Boek nu vanaf: 788.00

Flevoland, Zeewolde
Het in december 2021 volledig gerenoveerde Barok Harderwijk ligt op een rustig park dichtbij Harderwijk en Zeewolde. Er ligt
3/5

Boek nu vanaf: 746.00

Flevoland, Biddinghuizen
Geniet van een waterrijk verblijf op deze huisboot in Biddinghuizen. Dit drijvende appartement wordt nieuw gebouwd in 2020 en
4/5

Boek nu vanaf: 729.00

Flevoland, Biddinghuizen
Geniet van een waterrijk verblijf op deze 4-persoons huisboot in Biddinghuizen. In 2020 wordt deze huisboot nieuw gebouwd en
4/5

Boek nu vanaf: 710.00

Flevoland, Biddinghuizen
Huisboot .
Slaapkamer: 2x Stapelbed,
Slaapkamer: 1x 2-persoonsbed(den),
Woonkamer met open keuken
Badkamer: Toilet: warm en koud water, Douche
Terras of vergelijkbaar:
4/5

Boek nu vanaf: 820.00

Flevoland, Zeewolde
Deze prachtige 16 persoons familiewoning is gelegen in het mooie Zeewolde in de provincie Flevoland. Deze vakantiewoning is rustig
4/5

Boek nu vanaf: 1,079.00

Flevoland, Rutten
Landelijk gelegen boerderij in Rutten met tuin en terras
3/5

Boek nu vanaf: 562.00

Flevoland, Rutten
Landelijk gelegen boerderij in Rutten met tuin en terras
3/5

Boek nu vanaf: 609.00

Flevoland, Zeewolde
Bosruiter is een gezellig ingerichte gezinswoning met een prachtige ligging op Buitenplaats Hosterwold in Zeewolde. De vakantiewoning is van
3/5

Boek nu vanaf: 432.00

Ontdek Flevoland vanuit je vakantiewoning

Wat Flevoland zo bijzonder maakt is dat het door mensen gemaakt is. De hele provincie is gewonnen uit de zee. De provincie is omringd door vele kilometerslange dijken en ligt 4 meter onder zeeniveau. Flevoland is de jongste provincie van Nederland en dat maakt het een unieke vakantiebestemming. Er is voor iedereen iets leuks te ontdekken, voor jong en oud. Ontdek de provincie te voet, op de fiets of met de auto. Onderweg heb je zomaar kans dat je oog in oog komt te staan met een hert of een wild paard. Maar ook voor wie meer reuring en cultuur wil, is er voldoende te zien en te beleven in deze contrastrijke provincie.

Ga op ontdekkingstocht naar Urk vanuit je vakantiehuisje

Het vissersdorp Urk leent zich bij uitstek voor een ontdekkingstocht. Het is een voormalig eiland dat tegenwoordig bij de provincie Flevoland hoort. Er zijn veel prachtige historische gebouwen en je kunt heerlijk slenteren door de smalle straatjes en steegjes. Al van heinde en verre kun je de vuurtoren aan het IJsselmeer zien opdoemen, net als het fraaie Kerkje aan Zee. Ook de wonderlijke orka, waar de inwoners van Urk zich mee verbonden voelen, is zeker de moeite waard.

Vlieg er vanuit je vakantiehuis eens uit naar Aviodrome

Het Aviodrome is een luchtvaartmuseum en tevens ruimtevaartmuseum. Kruip in de cockpit achter het stuur van een Boeing 747. Er zijn diverse vliegtuigen die je allemaal van binnen en buiten kunt bekijken. Liefhebbers van vliegtuigen kunnen hier hun hart ophalen. Ook zijn er verschillende facetten en tijdsperiodes van de luchtvaart te bekijken. Er zijn zelfs diverse helikopters in dit boeiende museum te vinden.

Batavialand: hoor, zie en voel 7000 jaar geschiedenis vlakbij je vakantiewoning

Ontdek het de geschiedenis van Nederland met het verhaal van water. Water is door de eeuwen heen altijd een bittere vijand geweest, maar ook een bron van handel een voorspoed. In Batavialand wordt deze hele geschiedenis weer tot leven gewekt. De strijd tegen het water, de inpoldering, het bouwen van de dijken, de ontdekkingsreizen en overzeese handel, je vindt het hier allemaal. Batavialand staat ook wel bekend als Bataviawerf, dat in 1985 is opgericht om het beroemde VOC-schip de Batavia uit 1629 na te bouwen. Deze replica, op ware formaat, kun je hier bewonderen, net als de 7 Provincieën van Michiel de Ruyter.

Kom shoppen in Bataviastad tijdens je vakantie in Flevoland

Bataviastad is de allereerste outlet van Nederland. Sinds 2001 komen vanuit heel Nederland naar Lelystad om in de vele winkels diverse grote en kleine merknamen kleding tegen zeer voordelige prijzen te kopen. Dit unieke winkelgebied is als een kleine kleurrijke vestingstad gebouwd.

Vanuit je vakantiewoning in Flevoland Schokland ontdekken

Schokland is een voormalig veeneiland. Sinds de Noordoostpolder in 1942 is drooggevallen is het samengevoegd met het vaste land. De ‘Schokkers’, de oorspronkelijke bewoners, hebben eeuwenlang moeten vechten tegen het stijgende water. Sinds 1995 is dit typisch prehistorisch bewoond natuurgebied opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Museum Schokland is de hele geschiedenis te aanschouwen.

Walibi Holland bezoeken met je vakantiehuis als uitvalsbasis

Het bekendste pretpark van Flevoland is natuurlijk Walibi Holland. Het park is in 1971 gebouwd en trekt jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers. Voorheen heette het Walibi Flevo, toen Six Flags Holland en nu dus Walibi Holland. Sinds 1993 worden er ook muziekfestivals gehouden, waarvan Lowlands de bekendste is. In het park zijn er voor alle leeftijden vele leuke attracties te bezoeken. Echte liefhebbers van spanning komen aan hun trekken in Goliath, waarbij je met een snelheid van 106 kilometer per uur over steile spoorbanen raast en enkele diepe vluchten maakt.

Bezoek de kleurrijke tropische tuinen van de Orchideeën Hoeve

Als de temperaturen een beetje achterblijven en je toch graag de warmte wilt opzoeken, kun je lekker een bezoekje brengen aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. In de tropische tuinen bezoek je diverse werelddelen, terwijl je toch dicht bij je vakantiehuis in Nederland bent. Elk gedeelte vertegenwoordigd een werelddeel, inclusief de bloemen en planten uit dat gebied. Daarnaast is er een grote vlindertuin en kun je diverse (tropische) dieren aanschouwen.