info@vakanties-in-nederland.nl | +31 (0)85 2500 310
Accommodatie zoeken

Prijs

Provincie

Plaats

Aantal sterren

Slaapkamers

Vakanties in Brabant

Wanneer je op zoek bent naar een van de kleinste dierentuinen in Brabant dat kun je een bezoek aan het Reptielenhuis in Breda niet overslaan. Deze dierentuin of eigen huis is niet groter dan 600m2. Als je bedenkt dat een gemiddeld voetbalveld 50 x 100 = 5000m2 is, dan kun je je voorstellen dat deze dierentuin niet zo heel groot is. Maar, een bezoek aan deze hele speciale dierentuin is zeker niet minder leuk. Door de kleinschaligheid kunt u hier meestal de dierverzorgers rechtstreeks aanspreken en vragen stellen over de verschillende reptielen. Speciaal voor de kinderen hebben we speurtochten, educatieve routes aan de hand van een smartphone en staan natuurlijk overal educatiebordjes die je kunt scannen voor meer informatie over de dieren. Voor de ouders hebben we een terras waar u koffie of fris kunt krijgen. Let wel: we hebben een zeer beperkte horeca. Zelf eten en/of drinken meebrengen vinden wij geen probleem mits u alles maar netjes opruimt.

Noord-Brabant, Schijf
Het huisje is geheel vrijstaand en heeft een prachtige privétuin met een overdekt terras. Het vakantiehuis bevindt zich in
3/5

Boek nu vanaf: 410.00

Noord-Brabant, Schijf
Gezellig vakantiehuis in Schijf met een heerlijke tuin
3/5

Boek nu vanaf: 507.00

Noord-Brabant, Schijf
Gezellig vakantiehuis in Schijf met een heerlijke tuin
3/5

Boek nu vanaf: 520.00

Noord-Brabant, Schijf
Gezellig vakantiehuis in Schijf met een heerlijke tuin
3/5

Boek nu vanaf: 566.00

Noord-Brabant, Schijf
Gezellig vakantiehuis in Schijf met een heerlijke tuin
3/5

Boek nu vanaf: 643.00

Noord-Brabant, Veghel
Modern vakantiehuis in Veghel met privétuin
3/5

Boek nu vanaf: 696.00

Noord-Brabant, Veghel
In prachtige landelijke omgeving gelegen vakantieboederij met recreatie ruimte
3/5

Boek nu vanaf: 0.00

Noord-Brabant, Veghel
Modern vakantiehuis in Veghel met privétuin
3/5

Boek nu vanaf: 766.00

Noord-Brabant, Kaatsheuvel
Luxe ingerichte woning met sauna en jacuzzi op 2km van de Efteling
3/5

Boek nu vanaf: 704.00

Noord-Brabant, Kaatsheuvel
Nieuwe bungalow met jacuzzi bij Efteling en de Loonse en Drunense Duinen
3/5

Boek nu vanaf: 791.00

Noord-Brabant, Kaatsheuvel
In Kaatsheuvel biedt dit heerlijke 3-kamer vakantiehuis comfortabel plaats aan 6 personen. Het heeft een sauna, een omheinde tuin
3/5

Boek nu vanaf: 494.00

Reptielen op vakantie in Nederland

Hier in Breda brengen we de wereld van de reptielen een stukje dichterbij. Wist je dat er bijna 11.000 soorten reptielen bestaan? En dat je er best wel veel in Nederland ook kunt vinden. Bijna alle reptielen zijn koudbloedig, de uitzonderingen zijn bijvoorbeeld sommige zeeschildpadden en een bijzondere hagedis die luistert naar de naam Teju. Reptielen zijn meesters in vermommingen en hebben een heel goed instinct. Zo zijn dit misschien wel de beste overlevers op deze aarde, al miljoenen jaren lang. Er zijn reptielen die zo groot en zwaar zijn als een kleine auto, denk maar eens aan een reuze krokodil. Maar er zijn er ook die zo klein zijn dat je ze nauwelijks kunt zien als ze op je vinger zitten. Veel kinderen zijn gefascineerd wanneer ze een uurtje bij ons binnen zijn. En er zijn veel beroemheden die iets doen met reptielen. Denk maar eens aan Freek Vonk en de veel te vroeg overleden Steve Irwin.

De Efteling als je op vakantie bent in Nederland

Wist je dat de Efteling begon als sportpark, dat Holle Bolle Gijs pas in 1959 zijn intrede deed in het attractiepark en dat in 2015 de Baron 1898 werd geopend? De Efteling is een attractiepark dat bijna altijd in ontwikkeling is. Gestart in 1933 door Kapelaan Rietstra en Pastoor De Klijn als een speeltuin naast een voetbalvereniging met als eerste grote attractie destijds de aanleg en opening van het Sprookjesbos in 1952. In dat jaar kwamen ruim 200.000 bezoekers die een kaartje kochten voor 36 eurocent. De beginjaren 90 waren voor de Efteling heel belangrijk met onder andere het 40 jarig bestaan en de opening van het Efteling Hotel. En natuurlijk de opening van Droomvlucht.

In de loop van jaren is het park uitgegroeid tot de publiekstrekker in Brabant. Met in 1996 de opening van de nieuwe entree, het Huis van de 5 Zintuigen. In dat jaar wordt ook Villa Volta geopend. In dat jaar wordt de 60 miljoenste bezoeker feestelijk ontvangen. In de jaren daarna openen Vogelrok, het pannenkoekenrestaurant en Aqaunura. In september 2018 krijgt het bestemmingsplan ‘De Wereld van de Efteling 2030’ goedkeuring van de gemeente Loon op Zand. Kortom een park dat een bezoek waard is voor iedereen die met kinderen op vakantie in Nederland is.

Het DAF museum – een stukje wereldhistorie in Nederland

Maar weinig mensen weten dat DAF meer patenten op zijn naam heeft dan wie dan ook in de autowereld. Het museum is gevuld met pronkstukken uit het rijke DAF verleden. De vindingrijkheid van de ingenieurs die vanaf de oprichting bij DAF hebben gewerkt kent werkelijk geen grenzen. Ook de niet deskundige bezoeker zal verbaasd zijn over wat er allemaal bedacht is. Het museum is opgezet als een ouderwets dorpsplein met winkeltjes en een echte garage uit de dertiger jaren. U vindt er onder andere een replica van het kantoor van de gebroeders Van Doorne. Natuurlijk ontbreekt een gezellig café niet op het plein. Het is en blijft tenslotte Brabant.

Wanneer je de trap af loopt vind je een compleet assortiment vrachtwagens met vanzelfsprekend extra aandacht voor de echte toppers uit de zeer rijke DAF geschiedenis. Naast de bedrijfswagens vind je hier ook heel veel militaire voertuigen, bussen en rally-auto’s. Beneden uitgekeken dan door naar boven waar een heel bijzondere collectie personenwagens staat te pronken. Er staan zelfs een aantal prototypes die nooit de echte productie hebben gehaald. Wist u dat het DAF museum ook een Trucknasium heeft? Leerlingen uit het 2e jaar van het voortgezet onderwijs kunnen hier kennismaken met autotechniek en de mogelijkheden die de toekomst van de truckbranche te bieden heeft. Vakanties in Nederland worden zoveel leuker als je de juiste plekjes weet en één van die plekjes is zeker het DAF Museum.

Kamp Vught – Een nationaal monument

Deze bezienswaardigheid hoeft geen verdere uitleg, Nationaal monument Kamp Vught. Eigenlijk moet iedereen hier een keer geweest zijn, al is het maar om dit nooit meer te vergeten. Een stukje geschiedenis voor degenen die dit kamp gaan bezoeken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit het enige door SS geleide concentratiekamp buiten Duitsland. De SS had behoefte aan extra ruimte omdat de kampen Amersfoort en Westerbork overvol zaten. Kamp Vught was ook compleet anders van opzet dan de andere kampen in het buitenland. Omdat dit kamp rechtstreeks viel onder de verantwoordelijkheid van het SS-hoofdkantoor in Berlijn wat het qua opzet gelijk aan veel van de kampen in Duitsland zelf. In september 1944 is het kamp ontruimd en na de komst van de bevrijders heeft het terrein direct een andere bestemming gekregen. Onder andere het Nederlandse leger nam een klein deel in gebruik en het grootste deel werd een soort gevangenis voor Nederlanders die in de oorlog op Duitse hand waren geweest. Om een beeld te schetsen hoe groot Kamp Vught was: een voetbalveld is 50 x 100 = 5000m2. Kamp Vught was 70 voetbalvelden groot, 350.000m2.

Nationaal Monument Kamp Vught

In 1986 is de stichting Nationaal Monument Kamp Vught opgericht. Deze stichting heeft ervoor gezorgd dat op een deel van het oude kampterrein een Nationaal Monument werd gerealiseerd. Op 18 april 1990 is Nationaal Monument Kamp Vught geopend voor publiek door H.M. Koningin Beatrix. In 2002 is de locatie geheel gerenoveerd. Onder andere is er een vernieuwd herinneringscentrum gebouwd en is er hard gewerkt om het voormalige kampterrein zoveel als mogelijk was in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Op 25 oktober 2002 is het vernieuwde Kamp Vught officieel geopend door Prins Bernhard, samen met de twaalfjarige Jade Kagie uit Vught. Het Nationaal Monument werd steeds vaker bezocht door jongeren. Het beleidsplan 2011-2015 onderschreef het idee dat alles bewaard moest worden speciaal voor onze jongere generaties. Dit kreeg een vervolg in beleidsplan 2017-2021 met de titel ‘Naar een moedige samenleving’. Nationaal Monument Kamp Vught is er voor iedereen op vakantie in Nederland op zoek naar een stukje historie.